tirsdag 21. januar 2014

FOTOGRAFER

Tirsdag 21/01 fikk vi i oppgave å presentere to fotografer. Den ene fotografen fikk vi tildelt ved begynnelsen av timen, den andre kunne vi velge selv. Fotografen jeg fikk tildelt heter Anja Niemi og den selvvalgte ble Nigel Barker.

Anja Niemi



Linken til Anja Niemis blogg finner du her: http://www.anjaniemiphotography.com/ 

Anja er en fotokunstner utdannet ved London college of printing og Parsons school of design i New York. Hun er hovedsaklig kjent for hennes to verk "Do not disturb" og "Starlets". "Do not disturb" verket ligger veldig i ordet. Det er en rekke bilder hun har fotografert av seg selv hvor hun uttrykker at hun ikke ønsker å blir forstyrret. Anja sier selv at hun vil framstille hvordan hun føler seg etter en lang og hektisk hverdag. "Starlets" derimot er hennes nyeste verk hvor hun har tatt utgangspunkt i kontraster og motsetninger, som blant annet forskjellen mellom fantasi og virkelighet, vold og skjønnhet. Det som er spesielt med Anja er at hun tar hovedsaklig bilder av seg selv og deretter multipliserer seg opptil flere ganger. Dette har hun valgt å gjøre for å vise en indre konflikt med seg selv som ingen har mulighet til å legge merke til, sier hun i et intervju med Max Houghton. Max ba henne om å beskrive bildene sine med et ord. Da valgte hun å bruke det engelske ordet "simple" (enkelt). 



Nigel Barker




http://www.nigelbarker.tv/

Nigel er en engelsk forfatter, talsperson og filmskapermen, men sees hovedsaklig på som fotograf. Han har tidligere vært modell og jobbet innenfor diverse reality show som "Top Model". På bloggen sin har han delt bildene han tar opp i tre kategorier: "redaksjonelle bilder", "portrett bilder", "reklame bilder" og "arkiv". Nigel Barker er hovedsaklig en mote fotograf og varier fra å ha bildene sine i farger og svart/hvitt. På fritiden pleier Nigel å ta naturbilder og portrett bilder av familiemedlemmer og venner. Bildene poster han deretter ofte på Instagram. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar